Separator tłuszczu LIPO-PZ podzlewowy

Separatory tłuszczy LIPO-PZ są najmniejszymi urządzeniami w typoszeregu, a ich wydajność nominalna wynosi od 0,1 do 0,5 [l/s]. Separator tłuszczu LIPO- PZ dedykowany jest "małej" gastronomi, gdzie nie są wymagane urządzenia o dużych wydajnościach i objętościach gromadzenia tłuszczy.

 

Separator tłuszczu LIPO-PZ przeznaczony jest do zabudowy:
– wolnostojącej w pomieszczeniach nie przemarzających (zaplecze kuchenne lub bezpośrednio pod zlewozmywakami, gdzie tłuszcze są wprowadzane do kanalizacji),
– w posadzkach zaplecza kuchennego,
– w technologicznych komorach betonowych, gdzie prowadzona jest sieć kanalizacji.

 

BUDOWA
Zbiorniki separatorów LIPO-PZ wykonane z polietylenu linearnego metodą rotoformowania, zbiorniki produkowane są z czystego polietylenu bez domieszek regranulatu co jest tak powszechne na rynku. Są obojętne dla środowiska naturalnego. Nie wymagają stosowanie dodatkowych powłok ochronnych i innych zabiegów konserwacyjnych. Proponowane separatory są łatwe w montażu, nie wymagają stosowania urządzeń dźwigowych.

 

WYPOSAŻENIE DODATKOWE W OPCJI
Separator podzlewowy LIPO-PZ posiada bogate wyposażenie dodatkowe instalowane w zależności od wymagań wynikających z projektów i uzgodnień branżowych:
– instalacje opróżniające ułatwiające bezpośrednie czyszczenie i obsługę separatorów,
– sondy pomiarowe przepełnienia z systemem alarmowym dźwiękowym i/lub świetlnym,
– układy do pomiaru natężenia przepływu,
– zawory zwrotne na odpływie,
– przyłącze wentylacji mechanicznej.

 

 

Po więcej informacji na temat separatorów tłuszczy odsyłamy Państwa do naszego katalogu TECHNIKI ODDZIELANIA  02/2012.